Konsert med Flickkören i Västerås

Söndag 6 oktober har Adolf Fredriks Flickkör under min ledning konsert i Västerås Domkyrka, vilket vi ser mycket fram emot. Vi kommer bland annat att bjuda på ett uruppförande av Svävar över äng, ett stycke med såväl text som musik av Maria Lithell Flyg. Stycket komponerades till Bosse Johansson, Flickkörens grundare. Därtill sjunger vi musik av Agneta Sköld, som varit verksam just i Domkyrkan i Västerås, som Sveriges blott tredje(?) kvinnliga domkyrkoorganist. Anna Cederberg Orreteg bidrar med ett favoritstycke, Music is My Name. Vi sjunger också Watane av Mark Sirett, ett stycke som Flickorna älskar att sjunga.

Den här gången får vi till vår oförställda glädje och stora ära samarbeta med en av landets främsta musiker och improvisatörer, nämligen Anders Åstrand. Anders har världen som arbetsfält och är särskilt framstående som improvisatör på malletpercussion.

Anders Åstrand

Det lovar bli en kväll att minnas länge. Kom gärna om du har möjlighet!

Biljetter hittar du här: https://www.svenskakyrkan.se/kalender?eventId=8fbce407-f7f6-4b10-b515-bb884b9e3c12-9&placeId=5b762c63-e20e-4570-a9ad-6ea2bc57841d