”1, 2, 3, NU … ”

… tycker jag att du ska anmäla dig till en prova-på-kurs för ungdomar!
Är du framtidens dirigentstjärna? Eller vill du kunna hjälpa till att ta ton och leda sång med dina körkompisar? Eller kanske få lite mer koll på vad hen egentligen gör där framme, den där som viftar så med armarna? Då är det här dagen för dig!
UNGiKÖR Mälardalen anordnar en prova-på-kurs i dirigering för unga.
Du behöver inte ha några förkunskaper i dirigering, men vi tänker oss att du är mellan 15 och 25 år, du sjunger i kör och är intresserad av att veta mer om vad som får kören att sjunga så fint och samtidigt, och kanske nyfiken på att ställa dig där framför kören någon gång. Du sjunger i kör, sjunger i stämmor och kan läsa noter så pass att du hittar i enkla körsånger som vi använder. Det kommer en länk till materialet här. Under kursen arbetar vi med hållning och kroppsspråk, dirigering i olika taktarter, hur man startar och slutar, att röra händerna oberoende av varandra, ge insatser och impulser och så vidare. Kursdeltagarna utgör också kören så vi sjunger åt varandra.

Det är UNGiKÖR Mälardalen som arrangerar kursen, och du som sjunger i en kör som är medlem i UNGiKÖR får gå kursen helt gratis. (Och du som inte sjunger i en medlemskör har god chans att få gå kursen gratis du också! Hör av dig!) Mer information och anmälan på hemsidan eller Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.